Tøj og Garderobe

Tøj og garderobe

Børnehaven udleverer stof og opskrift på en børnehavetaske, som syes af jer forældre. På børnehavetasken syes et motiv, som er et dyr fra skoven eller dyr fra bondegården. Tasken er til at tage overtøj og fodtøj med til børnehaven og hjem igen.

Vi er en skovbørnehave og er meget ude, derfor er det en nødvendighed, at børnehavetasken indeholder 2 sæt regntøj med stropper til støvlerne, hætte på regnfrakken, stor nok til at komme uden på flyverdragt. Gerne PVC-frit og med højt vandsøletryk, gerne 7000 mm. Derudover er det jeres ansvar, at tasken indeholder overtøj til årstiden med god bevægelighed. Vinter: flyverdragt(e) og uldhuer, Efterår og Forår: termotøj og bomuldshuer, Sommer: bøllehat/solhat. Hele året: regntøj.

På barnets garderobeplads hænger en stofpose til skiftetøj. Der skal være undertøj, uldundertøj,

strømper/uldsokker, bluser og bukser i. Gerne også en tyk sweater/bluse.

Det er jeres ansvar, at denne lille blå pose og barnets børnehavetaske indeholder det, de

skal.

Alle måneder med ”R” har vi som fingerregel uldundertøj på.

Giv barnet tøj på, som det kan røre sig i og som godt må blive snavset – for det

bliver det!

 

Vi er meget ude at lege i al slags vejr og det er meget vigtigt, at barnet har overtøj og fodtøj af god kvalitet. Det er jeres ansvar at barnet har nok og passende skiftetøj/overtøj/fodtøj med. HUSK TYDELIGT NAVN I TØJET, det gør det lettere, når det skal finde vej tilbage til rette ejermand.

 

Påklædning i børnehaven

En anden side af påklædningen er hvilke signaler barnet udsender via tøj. Har barnet en actionhelt på sin trøje, identificerer barnet sig med den og vil være den i legen i børnehaven. Har barnet prinsessetøj på, opfører barnet sig sådan. Vi ser gerne, at børnene har neutralt tøj på uden figurhelte fra reklamer, fjernsyn og bøger. Hermed forbliver børnene deres helt egen person uden forudindtagede præg. Vi ser hellere at det er Mads, som kommer, og at det er Sarah, som kommer - vores dejlige børnehavebørn. Et stort motiv på blusen er svær at abstrahere fra for børnehavebørn. Neglelak og smykker frabeder vi os også i børnehaven.

Som udgangspunkt har vi ikke lånetøj, derfor er det vigtigt, at I sørger for, at jeres barn har skiftetøj og overtøj nok, og at det er opdateret til vejr, vind og årstid - så vi kan klæde barnet ordentligt på.