Børnehavens Historie

Børnehavens Historie

I efteråret 1984 mødtes en gruppe forældre, som havde fundet sammen om den idé at starte en skovbørnehave. Og den dag i dag er vi her endnu. Vi har hjemme i et idyllisk smukt hus med finsk masseovn, glæde og hjertevarme, en stor og frodig have omgivet af skov og marker. Vi er 24 glade og eventyrlystne børn og glade venlige pædagoger/medhjælper/vikarer, samt opbakkende forældre.

Lindholm skovbørnehave er både barnets og hele familiens andet hjem i den tid barnet går i børnehaven. Sammen glæder vi os til dagen, til ugen og til hele årets mange årstidsfester! Vi glæder os til vores daglige sangleg og eventyr, til de daglige måltider, til skovturene, til pandebrødene over bål, til at lege og være sammen med store som små og til at være ude hver eneste dag i al slags vejr.

Vores fornemmeste opgave er at give børnene en tryg dagligdag med ro og nærvær i gode hjemlige rammer og smukke omgivelser. Give tid til at børnene kan lege og være fantasifulde, være i nuet, være robuste og skrøbelige, være eksperimenterende og opdagende. Vi skal være med til at klæde dem på til livet – lade livet sanses i nuet, læres og udfoldes i praksis.

Vi værner om barnets barndom og mener at børn trives i hjemlige omgivelser og har det bedst sammen med deres tætteste familie. Vi bestræber os derfor på, at her er en rar stemning og hjemlig atmosfære.